Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lepcsányka (krumplilepény)

2011.03.26

 Hozzávalók (4 személyre)

1/2  kg burgonya  

15 dkg finomliszt

2 tojás

2 gerezd fokhagyma

só, bors

 3 evőkanál olaj

1 dl víz

 

dscf0453.jpg

Elkészítés:

A krumplit meghámozzom, lereszelem. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a vízet, a lisztet, és sóval, borsal ízesítem, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és végül az olajat. Beleteszem a reszelt burgonyát. 5-10 percet hagyom állni. A serpenyőbe öntök egy kis olajat, majd ha kellően felforrosodot, evőkanállal adagolom bele a masszát, kis halmokba, majd az evőkanállal kicsit lelapítom. Ha az alsó fele megsült, lapátkanállal óvatosan megfordítom és másik felét is átsütöm.

Tipp:Tejföllel meg kenve még finomabb!!!!

Jó étvágyat!

 

 

dscf0451.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lizának

(Anna Szoboszlai, 2011.06.15 19:19)

Szia!
Hidd el nem fogod megbánni:)
Nyami húsleves!

Lepcsányka

(liza, 2011.03.30 14:39)

Szia! Ez lesz a szombati ebéd, na meg húsleves!

:)

(Stelly, 2011.03.27 10:30)

Köszi valószínű meg csináljuk!!!

 

 

Utolsó kép


Levelezőlista




Statisztika

Online: 1
Összes: 27718
Hónap: 164
Nap: 10